Składniki: To przede wszystkim 60% pełnowartościowego białka z zestawem 18 aminokwasów (w tym 8 egzogennych), beta karoten (hawajska SPIRUL!NA posiada cztery molekularne formy beta karotenu: 9-cis beta karoten, 13-cis beta karoten, 15-cis beta karoten i trans beta karoten. Alfa karoten, beta kryptoksantyna i zeaksantyna odróżniają go od syntetycznego odpowiednika posiadającego tylko formę trans)i kwas gamma linolenowy (GLA) oraz witamina B12. SPIRULINA posiada największą koncentrację tych składników ze wszystkich znanych rodzajów żywności, zarówno pochodzenia roślinnego , jak i zwierzęcego . SPI RU LI NA to bogate źródło łatwo przyswajalnego żelaza ( 56 razy więcej niż w szpinaku i 25 razy więcej niż w surowej wątrobie wołowej) i potasu, selenu oraz witaminy E, której jest 3 razy więcej niż w kiełkach zbóż, a jej aktywność biologiczna jest 0 49% większa od syntetycznego odpowiednika. SPIRULINA zawiera również znaczne ilości witamin z grupy B, makro i mikroelementów, enzymów i kwasów tłuszczowych, chlorofilu, fytocjaniny i pigmentu. -Ścianki komórek SPIRULINY zbudowane są cukrów złożonych i białka ( nie ma celulozy ) wobec czego jej składniki są bardzo szybko i dobrze wchłaniane przez organizm człowieka.
Działanie: SPIRULINA posiada bardzo silne właściwości antyoksydacyjne, odbywa się to za sprawą beta karotenu, witaminy E oraz selenu.SPI RU LI NA jest najbogatszym źródłem kwasu gamma linolenowego -GLA (występującego również w mleku karmiących matek). Kwas ten służy do budowy przez organizm prostaglandyny EI, hormonu tkankowego. 0leje nienasycone w SPIRULINIE zawierają do 30% GLA.
Wskazania: Spirulina jest to produkt całkowicie naturalny, wzmacnia system immunologiczny. Jest doskonałym uzupełnieniem diety wegetarian, ludzi starszych i rekonwalescentów ,usuwa negatywne oddziaływanie zdegradowanego ekologicznie środowiska, niehigienicznego trybu życia, braku aktywnego wypoczynku, stosowania używek i palenia papierosów .Jest całkowicie nietoksyczny, nie posiada skutków ubocznych nawet w przypadku przedawkowania.
Skład dawki dziennej (6 tabletek):
Wartość odżywcza
- Białko: 2,0g
- Węglowodany: 0,6g
- Tłuszcz: 0,0g
- Wartość energetyczna: 10 kcal – 42 kJ
Witaminy:
- Witamina A (jako beta karoten) - 3 000,00 mcg (375,0% GDA*)
- Witamina B3 (niacyna) - 0,40 mg (2,5% GDA*)
- Witamina B2 (ryboflawina) - 0,14 mg (10,0% GDA*)
- Witamina B6 (pirydoksyna) - 0,03 mg (2,1% GDA*)
- Witamina K1 - 60,00 mcg (80,0% GDA*)
- Witamina K2 - 15,00 mcg (20,0% GDA*)
- Witamina B12 - 9,00 mcg (360,0% GDA*)
- Kwas foliowy - 6,00 mcg (3,0% GDA*)
Składniki mineralne:
- Potas - 60,0 mg (3,0% GDA*)
- Sód – 35,0 mg
- Fosfor - 35,0 mg (4,7% GDA*)
- Magnez - 15,0 mg (4,0% GDA*)
- Wapń - 10,0 mg (1,3% GDA*)
- Żelazo - 7,0 mg (50,0% GDA*)
- Miedź - 0,02 mg (2,0% GDA*)
- Chrom - 50,0 mcg (125,0% GDA*)
- Jod - 15,0 mcg (10,0% GDA*)
- Molibden - 12,0 mcg (24,0% GDA*)
- Selen - 0,9 mcg (1,6% GDA*)
- Mangan - 0,4 mcg (20,0% GDA*)
Karotenoidy i pozostałe składniki:
- c-Fytocjanina - 218,0 mg
- Kwas gamma linolenowy (G.L.A.) - 32,0 mg
- Chlorofil - 30,0 mg
- Karotenoidy - 14,0 mg
- Zeaksantyna - 7,5 mg
- Dysmutaza - 2 500,0 jedn.
*Wskazane dzienne spożycie
Składniki: Alga spirulina platensis, ditlenek krzemu - substancja przeciwzbrylająca
Sposób użycia: od 6 do 10 tabletek dziennie
Sposób przechowywania: Przechowywać w zamkniętym opakowaniu w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci
Zawartość netto: 180 tabletek
Pamiętaj, że zdrowy tryb życia i zrównoważony sposób odżywiania zapewniają prawidłowe funkcjonowanie organizmu i zachowanie dobrej kondycji
Uwagi: Nie należy przekraczać zalecanej porcji dziennej. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia
Producent
KENEY
ul.Częstochowska 25
62-800 Kalisz
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.